Press "Enter" to skip to content

Mina älsklingar

Johanna heter jag och jag är vad man kan kalla en crazy cat lady ut i fingerspetsarna. Katter har jag haft hela livet och mitt intresse för djuren växer mer och mer för varje dag som går. Just nu äger jag två underbara katter – en siameshona vid namn Smulan som är tre år gammal och en orientalhona som heter Skorpan som är fyra år gammal. De är mitt livs kärlekar och denna sida är dedikerad till mina älsklingar.

Bakgrund

Skorpan var min första egna katt. Så fort jag flyttade hemifrån bestämde jag mig för att skaffa en katt som sällskap. Jag gjorde lite efterforskningar efter en social och kelig katt och blev förälskad i rasen siames och oriental. Det som gjorde att jag fastnade lite extra var just hur sällskapssjuka de är, jag visste att jag skulle kunna ge all uppmärksamhet min katt krävde då jag är sjukskriven och pluggar halvtid på distans. Jag träffade Skorpan för första gången hos en uppfödare som hade fått en kull kattungar och det var kärlek vid första ögonkastet. Skorpan och jag blev snabbt bästa vänner och även efter 4 år följer hon fortfarande efter mig vart jag än går.

Smulan

Efter ett tag kände jag dock att det var dags för ännu en katt. Dels som leksällskap för Skorpan och dels för att jag läste en artikel som krossade mitt hjärta om alla katter på katthem som ingen vill ha. Så jag tog en tripp ner till närmaste katthem och där i en bur satt en brunfläckig orientalhona med de grönaste ögon man kan tänka sig och ännu en gång blev jag förälskad i en katt. Katten som var två år vid tillfället hade tillhört en äldre dam som tyvärr gått bort och ingen av hennes barn hade kunnat ta hand om den. Samma dag fick Smulan som jag döpte henne till ett nytt hem och Skorpan ett nytt syskon.

Om du vill skaffa katt

Då Smulan och Skorpan är utav rasen siames och oriental, vilka är syskonraser är de väldigt lika varandra till sättet. De kom överens direkt och är idag oskiljaktiga, lika ofta som de ligger i mitt knä och sover kurar de ihop sig med varandra. De är båda väldigt keliga, pratglada och busiga. Katterna är alltid gosiga med mina vänner och min familj när de hälsar på och älskar att bli klappade. Så är du sugen på att skaffa katt kan jag varmt rekommendera rasen siames eller oriental!